ΕΚΔΡΟΜΕΣ-ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ

Search our Site

Η λίμνη Πλαστήρα είναι μία τεχνητή λίμνη που απλώνεται στο οροπέδιο της Νεβρόπολης του νομού Καρδίτσας. Η ιδέα του φράγματος και της λίμνης, ανήκει στον γνωστό Έλληνα στρατιωτικό και πολιτικό Νικόλαο Πλαστήρα. Το όραμά του ήταν να δώσει λύση στο πρόβλημα της άρδευσης του θεσσαλικού κάμπου αλλά και την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, με την εκμετάλλευση της δύναμης του νερού. Η λίμνη Πλαστήρα εξελίχθηκε όμως σε κάτι περισσότερο από αυτό. Για τις επόμενες γενιές, η λίμνη Πλαστήρα αποτέλεσε ένα στολίδι απείρου κάλλους που πλαισιώνεται με εντυπωσιακό τρόπο από τα έλατα, τις οξιές και καστανιές των Αγράφων. Τα δροσερά της κρυστάλλινα νερά και οι υπέροχες ακρογιαλιές που έχουν δημιουργηθεί ολοκληρώνουν το σαγηνευτικό τοπίο της που θα απολαύσετε με μία διαδρομή περιμετρικά της λίμνης.
Τα Μετέωρα βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα έξω από την Καλαμπάκα και πρόκειται για ένα σύμπλεγμα από τεράστιους βράχους, με μέσο υψόμετρο τα 313 μέτρα, που σύμφωνα με μελέτες σχηματίσθηκαν περίπου πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια και αποτελεί ένα μοναδικό σε ομορφιά γεωλογικό φαινόμενο. Παρόλα αυτά, έχουν γίνει ευρέως γνωστά γιατί στις κορυφές μερικών βράχων είναι χτισμένα μοναστήρια, τόσα που μέχρι σήμερα αποτελούν το δεύτερο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, μετά το Άγιο Όρος, ενώ από το 1988, τα Μετέωρα περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Η Καρδίτσα είναι πόλη της Θεσσαλίας, πρωτεύουσα της ομώνυμης Περιφερειακής Ενότητας (τέως Νομού Καρδίτσας -και παλαιότερα Θεσσαλιώτιδας- ) και έδρα του δήμου Καρδίτσας και της Ιεράς μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Κατά την απογραφή του 2011 η Δημοτική ενότητα Καρδίτσας είχε πληθυσμό 44.002 μόνιμους κατοίκους, ενώ η πόλη της Καρδίτσας είχε 38.554 κατοίκους.

Παρέχουμε υπηρεσίες μεταφοράς για την πιο ξεχωριστή μέρα της ζωή σας, το γάμο σας.

Αναλαμβάνουμε τη μεταφορά των καλεσμένων του γάμου από τα ξενοδοχεία τους, από και προς τη γαμήλια τελετή και την δεξίωση, εξασφαλίζοντας μια ξέγνοιαστη μέρα για όλους.
Μεταφέρουμε καθημερινά, Μαθητές, φοιτητές και άλλα group με ασφάλεια και ευκολία on time σε κάθε σημείο της εμβέλειάς μας.

Τα Λουτρά Σμοκόβου είναι μικρός οικισμός της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας. Υπάγεται διοικητικά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Από το 1999 έως το 2010, σύμφωνα με την τότε διοικητική διαίρεση της Ελλάδας, απετέλεσε την έδρα του ομώνυμου δημοτικού διαμερίσματος του Δήμου Μενελαΐδος.

logo
ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΣΟΦΑΔΕΣ 
ΕΔΡΑ

8 a.m. to 22:30 p.m. daily
τηλ 6976465222 - 6979939203

Subscribe to our Newsletter

Stay up to date with the latest events and changes here at Attractions